Аутсайдерът

„Ако се чувстваш аутсайдер… това е добре. Това е преходният период. Сега трябва да внимаваш да не се изпълниш с болка и нещастие. Сега когато Бог вече го няма, кой ще те утеши? Не ти трябва никакво утешение. Човечеството навърши пълнолетие. Бъди мъж, бъди жена и разчитай на себе си… Единственият начин да се свържеш със съществуванието е да се обърнеш навътре, защото там в центъра все още си свързан. Твоята физическа връзка с майката е била прекъсната, това е било абсолютно необходимо, за да станеш самостоятелен индивид. Но връзката ти с вселената не е прекъсната. Това е връзка на съзнание. Не можеш да я видиш, затова трябва да навлезеш дълбоко с голяма осъзнатост, буден, наблюдаващ и ще намериш връзката. Буда състоянието е връзката!“     ОШО

 
Коментар:
Детето на тази карта стои от едната страна на портата и гледа през нея. То е толкова малко и в своята убеденост, че не може да влезе, то не вижда, че веригата не е заключена;, трябва само да отвори.
Когато се чувстваме изолирани, не приети, се превръщаме в малко, безпомощно дете. Това не е учудващо, тъй като чувството се корени дълбоко в най-ранните ни детски преживявания. Проблемът е, че понеже е дълбоко вкоренено, то се задейства в живота ни отново и отново, като запис.
Сега имаш възможност да спреш записа, да престанеш да се измъчваш с идеи, че по един или друг начин не си „достатъчен“, за да бъдеш приет. Разпознай корените на тези чувства в миналото и се пусни от старата болка. Ще добиеш яснотата, за да знаеш как да отвориш портата и да навлезеш в пространството, което най-много копнееш да бъдеш.

Аутсайдерът
Към началото