Разцъфтяване

„Дзен иска от теб да живееш, да живееш в изобилие, цялостно, интензивно – не на минимум, както иска от теб християнството, а на максимум, преливащ.
Животът ти трябва да достигне другите. Твоето блаженство, благословия, екстаз не бива да остава в теб като семе, а да се разтвори като цвете и да пръсне аромата си към всички – не само към приятелите, но и към непознатите.
Това е истинското състрадание, това е истинската любов -да споделяш своето просветление, да споделяш своя трансцендентален танц.“                                        ОШО

 

 

 

Коментар:
Кралицата на дъгите е като чудно растение, достигнало върха на своя цъфтеж и пъстрота. Тя е много сексуална, много жива и пълна с възможности. Тя щрака с пръсти под музиката на любовта, а зодиакалната й огърлица е поставена така, че Венера лежи върху сърцето й. Ръкавите на дрехата й са пълни със семена, които вятърът ще раздуха, за да пуснат корени, където могат. Тя не се интересува дали ще попаднат в почвата или върху камъните, а просто ги пръска навсякъде в истинско тържество на живота и любовта. Върху нея се сипят цветя в хармония с нейното собствено разцъфтяване, а водите на чувствата се полюшват игриво под цветето, на което е седнала.
Може би в момента се чувстваш като градина, пълна с цветя, и благословиите се изливат върху теб от всички посоки. Приветствай пчелите, прикани птиците да пият от твоя нектар. Разпръсни радостта си, за да я споделят всички.

Разцъфтяване
Към началото