Зрялост

75434025_LgHR9NVf_POSTIMAGESzen077Ripeness„Ако медитацията ти е донесла светлина, която огрява всяка нощ, дори смъртта няма да е смърт, а врата към божественото. С тази светлина в сърцето ти самата смърт се трансформира във врата и ти навлизаш във вселенския дух; ставаш едно с океана. А ако не изживееш океана, си живял напразно.
Моментът винаги е сега и плодът е винаги зрял. Трябва само да събереш смелост и да влезеш в своята вътрешна гора. Плодът е винаги зрял и моментът -винаги подходящ. Няма такова нещо като неподходящ момент.“                                              ОШО

 Коментар:
Когато плодът е зрял, той сам пада от дървото. В един миг виси на тънката дръжка, напращял от сочност. В следващия миг пада – не защото е бил принуден или е направил усилие да скочи, а защото дървото е познало неговата зрялост и просто го е пуснало.
Когато тази карта се появи, тя е знак, че си готов да споделиш своите вътрешни богатства, своята „сочност“. Трябва само да се отпуснеш там, където си, и да пожелаеш да се случи. Това споделяне на себе си, това изразяване на твоята съзидателност може да стане по много начини – в работата, във взаимоотношенията, във всекидневните преживявания. Не се иска специална подготовка или усилие от твоя страна. Просто моментът е подходящ.

Зрялост
Към началото